Μουσικές και τραγούδια της Τατιάνας Ζωγράφου

Go to content

Main menu

Ο Τζικιτζικ, ο Κρικικρικ...

Δισκογραφία

…και η παράξενη χορωδία του δάσους

2012 (μουσικό παραμύθι)


«Κάθε φωνή ξεχωριστή κι όλες μαζί μια συναυλία κάνουν μαγική.
Μια συναυλία της ζωής μας η γιορτή»!


«Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους» είναι ένα παραμύθι του Κώστα Μάγου, με θέμα τη φιλία και τη συντροφικότητα, την πολυφωνία και το σεβασμό της διαφορετικότητας, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Το παραμύθι συνοδεύει η ευρηματική μουσική της Τατιάνας Ζωγράφου, με τραγούδια που κουβεντιάζουν με τ’ αστέρια και άλλα που ξεσηκώνουν σε χορό τις ηλιαχτίδες, σε ενορχήστρωση του Δημήτρη Μπουζάνη. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου φιλοξενούνται οι παρτιτούρες με τις νότες και τους στίχους για τα τραγούδια.

Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους

Η παράξενη χορωδία του δάσους  τραγουδάει τη φιλία και τη συντροφικότητα, σε μια γιορτινή συναυλία για τη χαρά της ζωής, που δεν έχει ποτέ μια και μόνη φωνή.  Οι χαρακτήρες, τα ζώα, τα πουλιά και τα ζουζούνια ζωντανεύουν μέσα από τις υπέροχες ζωγραφιές της Κατερίνας Χαδουλού.

Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από αναζητήσεις, διαδρομές και σημειώματα στη ρίζα του μεγάλου πεύκου, από τη στιγμή που ο τζίτζικας Τζικιτζίκ αποφασίζει ότι δεν θέλει πια να τραγουδάει μόνος του και αρχίζει να αναζητά έναν σύντροφο…

Οι συντελεστές του CD
Μουσική – στίχοι: Τατιάνα Ζωγράφου
- Ενορχήστρωση - παραγωγή: Δημήτρης Μπουζάνης - κουκουβάγια, σπουργίτης, αφήγηση: Τατιάνα Ζωγράφου - τζίτζικας Τζικιτζίκ: Λουκάς Πανουργιάς - γρύλος Κρικικρίκ: Τάσος Αποστόλου - βάτραχος Κουάξ Κουάξ: Κώστας Zαμπoύνης - καρακάξα: Κυριακή Τροχάνη - Τους στίχους του τραγουδιού «Όλοι μαζί» διαβάζει η μαθήτρια της Α΄Δημοτικού Κατερίνα Κανελλοπούλου - Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν) Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Πάνος Κανελλόπουλος (μαντολίνο), Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο, πλήκτρα), Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο).

Με την υποστήριξη της ΕΡΑ2

Τεχνική Υποστήριξη &  Σχεδιασμός Ιστοσελίδων www.e-constant.gr
Back to content | Back to main menu