Μουσικές και τραγούδια της Τατιάνας Ζωγράφου

Go to content

Main menu

Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής 2014

Συναυλίες

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης)
Κυριακή 16 Μαρτίου 2014


Η μεγάλη ημέρα της ποίησης
Τατιάνα Ζωγράφου - Πετώντας πας στην πόλη

με τη συμμετοχή
του Μουσικού Ομίλου Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων
Διεύθυνση χορωδίας: Χριστίνα Βαρσάμη - Κούκνη

Η συνθέτρια και δασκάλα μουσικής από το 1998 στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού Τατιάνα Ζωγράφου παρουσ
ίασε ένα εορταστικό πρόγραμμα για τα δέκα της χρόνια στη δισκογραφία για παιδιά, δίνοντας στην παράσταση αυτή τον τίτλο του πρώτου της προσωπικού δίσκου, Πετώντας πας στην πόλη, που κυκλοφόρησε το 2004 και επανακυκλοφορεί (2014) σε βιβλίο-cd με ζωγραφιές του Χρήστου Κεχαγιόγλου. Στο β’ μέρος της συναυλίας, ο συνθέτης Π. Περάκης παρουσίασε τα Μελωδόνια σε ποίηση Π. Παμπούδη.

Μικροί και μεγάλοι, που βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πέταξαν πάνω από την …πόλη και πάνω από την ...κατάμεστη αίθουσα «Γρηγορίου Λαμπράκη».

Διαλέγοντας τα καλύτερα τραγούδια της, η Τατιάνα Ζωγράφου ταξίδεψε το κοινό με τον δικό της μοναδικό τρόπο στον χρόνο, στους πλανήτες, στον έρωτα, στην αγάπη. Κι όλα αυτά μέσα από τους στίχους της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, της Βεατρίκης Κάντζολα Σαμπατάκου αλλά και δικούς της. Μαζί της στην «πτήση» αυτή οι εκλεκτοί συνεργάτες της-μουσικοί, που όλα αυτά τα χρόνια ταξιδεύουν παρέα μαζί της στις γειτονιές των μικρών και των μεγάλων παιδιών.

Απ' το ταξίδι αυτό δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι φωνές
των παιδιών αλλά και... οι ζωγραφιές τους.


Τραγούδησαν οι
: Κώστας Ζαμπούνης, Τατιάνα Ζωγράφου, Κωστής  Ρασιδάκις
Έπαιξαν οι μουσικοί: Λευτέρης Γρίβας (ακορντεόν), Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Πάνος Κανελλόπουλος (μαντολίνο), Αμαλία Κουντούρη (φλάουτο), Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο), Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο).

Back to content | Back to main menu